• 18/07/2022

Οι παίκτες της Αγγλίας που δεν έχουν εμβολιαστεί κινδυνεύουν να αποκλειστούν από το Παγκόσμιο Κύπελλο (συνέχεια…)

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκινά σε μόλις 128 ημέρες, με την Αγγλία να αντιμετωπίζει το Ιράν την ημέρα έναρξης, κατά την οποία θα διεξαχθούν τέσσερα παιχνίδια, μεταξύ των οποίων, ο οικοδεσπότης Κατάρ, θα αντιμετωπίσει τον Ισημερινό.

 

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχει να σκεφτεί κάποια πραγματικά σοβαρά θέματα επιλογής, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα του έχει κληρωθεί στον "όμιλο του θανάτου".

Συν τοις άλλοις, ο κόσμος δεν έμεινε καθόλου εντυπωσιασμένος από τον άνθρωπο που οδήγησε την εθνική ομάδα σε έναν ημιτελικό και έναν τελικό στα δύο τελευταία τουρνουά και κάποιοι αναρωτήθηκαν αν πρέπει να αντικατασταθεί.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο ερώτημα που τίθεται, καθώς, σύμφωνα με την Daily Mail, ο προπονητής της Αγγλίας σκέφτεται να μην δεχθεί όσους δεν έχουν εμβολιαστεί από το Covid 19.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι υπάρχει ένας αριθμός παικτών που θα αναμενόταν να πάνε στο τουρνουά, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί και αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν θα πάνε.

Το Κατάρ συνεχίζει να απαιτεί από τους ανθρώπους να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την είσοδό τους στη χώρα, εάν δεν έχουν εμβολιαστεί, και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι χάνουν πέντε ημέρες εκπαίδευσης.

Η ομάδα των "τριών λιονταριών" αναμένεται να φτάσει στη διοργανώτρια χώρα μόλις έξι ημέρες πριν από την πρώτη ημέρα του τουρνουά, με την Premier League, και με μόνο δύο ημέρες παύση πριν από αυτό.

Με τα Τρία Λιοντάρια να παίζουν την πρώτη ημέρα, αυτό σημαίνει ότι οι εν λόγω παίκτες θα έχουν ελάχιστο χρόνο να προπονηθούν με τους συμπαίκτες τους, αν προπονηθούν καθόλου.

Αυτό θα οδηγούσε τον Σάουθγκεϊτ στο να πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε μια πιθανώς αποδυναμωμένη σύνθεση απέναντι στο Ιράν, ή στο να παραμείνουν αυτοί οι παίκτες στην Αγγλία.

Η FIFA λέγεται ότι πιέζει το Κατάρ να χαλαρώσει τους κανονισμούς του Covid.

Οι σύλλογοι της Premier League έχουν επίσης πληγεί από εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά τη διάρκεια των σημερινών περιοδειών πριν από τη σεζόν στο εξωτερικό, στην Ασία και την Αμερική.

Η Κρίσταλ Πάλας άφησε αρκετούς παίκτες στην πατρίδα τους, στο ταξίδι της στη Σιγκαπούρη, αν και δεν επιβεβαιώθηκε το εμβόλιο ως λόγος, αλλά παρά μόνο το ότι οι παίκτες "δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις" για να μπουν στη χώρα, ή ήταν τραυματίες.

Η Τσέλσι δεν πήρε μαζί της στις ΗΠΑ τον Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ και τον Ν'Γκόλο Καντέ, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν διαθέσιμοι για τον αγώνα των ακαδημιών την Παρασκευή με την Μπόρεχαμ Γουντ, με τους Μπλε να κερδίζουν με 4-2.

Η Μάντσεστερ Σίτι άφησε στο Μάντσεστερ τους Ilkay Gundogan, Phil Foden και John Stones, αν και δεν έχει δοθεί επίσημος λόγος για το γιατί.