• 13/07/2022

Παραδοσιακές σκηνές των Βεδουίνων στην έρημο για να στεγάσουν οπαδούς ποδοσφαίρου στο Κατάρ.

Το Κατάρ δεν αφήνει κανένα μέσο ανεκμετάλλευτο καθώς ετοιμάζεται να φιλοξενήσει και να ταΐσει τις στρατιές των ποδοσφαιρόφιλων που θα συρρεύσουν στην αραβική χώρα για να παρακολουθήσουν το θέαμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2022. Για να προσφέρει μια ευχάριστη έκπληξη, το μικρό έθνος στήνει σκηνές στην έρημο για να φιλοξενήσει χιλιάδες λάτρεις του ποδοσφαίρου.

Οι αρχές προχώρησαν σε αυτό το πρωτότυπο βήμα όχι μόνο επειδή θα υπάρξει έλλειψη ξενοδοχειακών δωματίων κατά τη διάρκεια της τετραετούς διοργάνωσης, η οποία θα διεξαχθεί από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου, αλλά και για να αναδείξουν τον πλούσιο πολιτισμό του Κατάρ. Για τον σκοπό αυτό, χιλιάδες παραδοσιακές σκηνές των Βεδουίνων θα τοποθετηθούν στην παρακείμενη έρημο. Παρεμπιπτόντως, το στάδιο Al Bayt, ένας από τους χώρους διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είχε διαμορφωθεί αρχιτεκτονικά κατά το πρότυπο της σκηνής των Βεδουίνων.

Σχεδόν 200 σκηνές θα διαθέτουν τα υψηλότερα επίπεδα πολυτέλειας. Παραδοσιακά αραβικά φαγητά και ποτά θα σερβίρονται με τη συνοδεία χαλαρωτικής μουσικής στις σκηνές, δήλωσε ο Omar Al-Jaber, επικεφαλής των καταλυμάτων του τουρνουά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τον τουρισμό του Κατάρ, η χώρα διαθέτει σχεδόν 30.000 δωμάτια ξενοδοχείων. Αναμένεται ότι περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι, που είναι ο μισός πληθυσμός του Κατάρ, θα κατέβουν στη χώρα για να παρακολουθήσουν τους σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου σε δράση!!