• 25/06/2022

Το ιατρικό προσωπικό του Μαραντόνα θα δικαστεί για τον θάνατο του θρύλου του ποδοσφαίρου (συνέχεια…)

(φωτογραφία: Ένας οπαδός κάνει πρόποση δίπλα σε μια τοιχογραφία του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 60 ετών)

 

Οκτώ μέλη του ιατρικού προσωπικού που περιέθαλψαν τον Ντιέγκο Μαραντόνα τις εβδομάδες πριν από τον θάνατό του, τον Νοέμβριο του 2020, θα δικαστούν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Δικαστής στην Αργεντινή διέταξε τη διεξαγωγή δίκης μετά από έρευνα για τον θάνατο του Μαραντόνα από καρδιακή ανακοπή. Η έκθεση διαπίστωσε ότι η θεραπεία του κατά τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του ήταν γεμάτη με «ελλείψεις και παρατυπίες».

Η έκθεση υποστήριξε επίσης ότι ο Μαραντόνα, «θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης» εάν είχε λάβει επαρκή θεραπεία σε κατάλληλη ιατρική εγκατάσταση.

Μεταξύ του προσωπικού που αντιμετωπίζει κατηγορίες είναι και ο προσωπικός ιατρός του Μαραντόνα, Λεοπόλδο Λούκε, ο οποίος έχει αρνηθεί την ευθύνη για τον θάνατό του.

 

Κατά τη διάρκεια των θεραπειών στο Μπουένος Άιρες, στα τέλη του 2020, ο Λούκε είχε δηλώσει έξω από το νοσοκομείο ότι ο θρύλος του ποδοσφαίρου ήταν σε καλή κατάσταση: «Η επέμβαση έγινε από μια επιλεγμένη ομάδα πολλών διάσημων νευροχειρουργών. Διήρκεσε περίπου μία ώρα και 20 λεπτά. Καταφέραμε να αφαιρέσουμε το χρόνιο υποσκληρίδιο αιμάτωμα με επιτυχία. Ο Ντιέγκο αντιμετώπισε πολύ καλά την επέμβαση. Ο Ντιέγκο είναι ξύπνιος, ο Ντιέγκο είναι πολύ καλά».

Η ανθρωποκτονία εξ αμελείας είναι η κατηγορία της αφαίρεσης ζωής χωρίς πρόθεση και αν κριθεί ένοχο το ιατρικό προσωπικό μπορεί να αντιμετωπίσει έως και 25 χρόνια φυλάκισης.

Η ημερομηνία για τη δίκη δεν έχει ακόμη οριστεί.