• 20/06/2022

Η FIFA επιβεβαίωσε τις 16 πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, καθώς το ποδοσφαιρικό τουρνουά κατευθύνεται στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά (συνέχεια…)

Η FIFA ανακοίνωσε τις πόλεις και τους τόπους διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026 στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό.

Για πρώτη φορά, 48 ομάδες θα αγωνιστούν για το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA, καθώς το τουρνουά επεκτείνεται από τη μορφή των 32 ομάδων που θα χρησιμοποιηθεί για τελευταία φορά στο Κατάρ αργότερα φέτος.

Υπάρχουν έντεκα πόλεις υποδοχής στις Ηνωμένες Πολιτείες, τρεις στο Μεξικό και άλλες δύο στον Καναδά.

Στις πόλεις που δεν επιλέχθηκαν περιλαμβάνονται η Ουάσιγκτον/Βαλτιμόρη, το Σινσινάτι, το Ντένβερ, το Νάσβιλ, το Ορλάντο και το Έντμοντον.

Οι ΗΠΑ έχουν φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και στο παρελθόν, το 1994, ενώ το τουρνουά διεξήχθη στο Μεξικό το 1970 και το 1986, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη διοργάνωση που θα έχει τρεις διοργανώτριες χώρες.

Μία από τις εγκαταστάσεις που επιλέχθηκαν για το 2026 είναι το εμβληματικό στάδιο Azteca της Πόλης του Μεξικού, όπου ο θρύλος της Αργεντινής Ντιέγκο Μαραντόνα πέτυχε το περίφημο γκολ "Hand of God" (χέρι του Θεού) εναντίον της Αγγλίας το 1986.

«Συγχαίρουμε τις 16 πόλεις που φιλοξενούν το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA για την εξαιρετική δέσμευση και το πάθος τους», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο.

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα - για όλους σε αυτές τις πόλεις και τις πολιτείες, για τη FIFA, για τον Καναδά, τις ΗΠΑ και το Μεξικό που θα παρουσιάσουν το μεγαλύτερο σόου στη γη.»

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους για να παραδώσουμε αυτό που θα είναι ένα άνευ προηγουμένου Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA και ένα παιχνίδι που θα αλλάξει τα δεδομένα, καθώς προσπαθούμε να κάνουμε το ποδόσφαιρο πραγματικά παγκόσμιο».