• 15/06/2022

Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022: Δείτε την πλήρη λίστα των χωρών που προκρίθηκαν καθώς και τους ομίλους τους (συνέχεια…)

Με την Κόστα Ρίκα να κερδίζει τη Νέα Ζηλανδία για την τελική θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, έγινε γνωστή επιτέλους η λίστα με τις 32 χώρες που θα παίξουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ.

Έχουμε επιτέλους την πλήρη λίστα με τις με τις εθνικές ομάδες μέσα στους αντίστοιχους ομίλους τους. Περιττό να πει κάποιος ότι, ανάμεσα σε όλες, υπάρχει μόνο ένας μικρός αριθμός  χωρών που θεωρούνται φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά, με κάποιες εξ αυτών να έχουν έναν σχετικά πιο δύσκολο δρόμο για να φτάσουν στην τελική φάση του τουρνουά.

Ανάμεσα σε όλες τις χώρες που έφτασαν σε αυτήν τη φάση, τουλάχιστον πέντε από αυτές θεωρούνται φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου. Ήταν μακρύς ο δρόμος προς την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως, τελικά, τον ερχόμενο Νοέμβριο, το Κατάρ θα γίνει η ποδοσφαιρική πρωτεύουσα του κόσμου.

Οι 32 χώρες που προκρίθηκαν για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022 είναι οι εξής: 

 

Αργεντινή, Βραζιλία, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ουρουγουάη, Κροατία, Δανία, Μεξικό, Ηνωμένες Πολιτείες, Σενεγάλη, Ουαλία, Πολωνία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Ελβετία, Γκάνα, Δημοκρατία της Κορέας, Καμερούν, Σερβία, Καναδάς, Κόστα Ρίκα, Τυνησία, Σαουδική Αραβία, Ιράν, Ισημερινός, καθώς και ο οικοδεσπότης, το Κατάρ.

 

Ποιες ομάδες θεωρούνται φαβορί για να κερδίσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022;

Από όλες αυτές τις χώρες, τα κορυφαία φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά είναι με την ακόλουθη σειρά: Αργεντινή, Γαλλία, Βραζιλία, Πορτογαλία, Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία και Βέλγιο. Πιθανά αουτσάιντερς θα είναι η Ουρουγουάη, η Πολωνία, ο Καναδάς, η Δανία, η Κροατία, η Ελβετία, η Σενεγάλη, η Ολλανδία και η Ουαλία. Οι υπόλοιπες χώρες δεν φαίνεται να έχουν μεγάλες πιθανότητες να προχωρήσουν πολύ στο τουρνουά.

 

Πώς σχηματίζονται οι όμιλοι για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022;

Μέσα στον όμιλο Α, το οικοδεσπότης Κατάρ θα μοιραστεί το επίκεντρο με τον Ισημερινό, τη Σενεγάλη και την Ολλανδία.

Ο όμιλος Β έχει την Αγγλία, το Ιράν, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ουαλία σε μια σχεδόν αμιγώς «αγγλική υπόθεση».

Μέσα στον όμιλο Γ, η Αργεντινή, που διεκδικεί τον τίτλο, θα ηγηθεί της προσπάθειας απέναντι στη Σαουδική Αραβία, το Μεξικό και την Πολωνία.

Ο όμιλος Δ έχει τη Γαλλία, την Αυστραλία, τη Δανία και την Τυνησία.

 Στον όμιλο Ε η Ισπανία θα αντιμετωπίσει την Κόστα Ρίκα, τη Γερμανία και την Ιαπωνία μέσα στον περιβόητο «Όμιλο του Θανάτου».

Ο όμιλος ΣΤ έχει το Βέλγιο, τον Καναδά, το Μαρόκο και την Κροατία.

Η Βραζιλία οδηγεί τον όμιλο Ζ απέναντι στη Σερβία, την Ελβετία και το Καμερούν. Τέλος, η Πορτογαλία του Ρονάλντο ηγείται του Ομίλου Η απέναντι στην Ουρουγουάη, την Γκάνα και τη Δημοκρατία της Κορέας.

Οι πρώτοι αγώνες ξεκινούν στις 21 Νοεμβρίου και ο τελικός έχει οριστεί για τις 18 Δεκεμβρίου.