• 13/06/2022

Β.Ιρλανδία – Κύπρος 2-2. Στην λήξη των καθυστερήσεων κατάφερε στην έδρα της η Β.Ιρλανδία να αποσπάσει την Ισοπαλία από την Κύπρο. Οι οπαδοί της Β.Ιρλανδίας με απεγνωσμένα συνθήματα ζητούσαν την αποχώρηση του προπονητή Ian Baraclough. (συνέχεια…)

Υπήρχαν συνθήματα του τύπου «Θέλουμε τον Μπάρα έξω» με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και, παρόλο που η καθυστερημένη αντεπίθεση της Β.Ιρλανδίας ανέβασε το ηθικό των παικτών της, η ισοπαλία δεν ήταν το αποτέλεσμα που χρειαζόταν η Βόρεια Ιρλανδία ή ο Μπάρακλου.

Έξι χρόνια ακριβώς από το πρώτο παιχνίδι της Βόρειας Ιρλανδίας στο Euro 2016, δεν υπήρχαν πολλά στοιχεία που να δείχνουν ότι ο Μπάρακλου χτίζει μια ομάδα ικανή να επιστρέψει στο τουρνουά του 2024.

Ο πρόεδρος της IFA, Patrick Nelson, παραδέχτηκε ότι τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά, αλλά σημείωσε ότι πρόκειται για «μια ομάδα σε μεταβατικό στάδιο», λέγοντας ότι η επιτυχία του Baraclough στην ανάδειξη νέων παικτών είναι αναμφισβήτητη. Αλλά ήταν σαφές ότι η υπομονή του P.Nelson δεν συνάδει με την ήδη εξαντλημένη υπομονή μεγάλων τμημάτων της πιστής υποστήριξης της ομάδας της Βόρειας Ιρλανδίας.

Η Κύπρος, η οποία κράτησε τη Βόρεια Ιρλανδία δίχως γκολ στη Λάρνακα, την περασμένη εβδομάδα, μπήκε απειλητικά στο παιγνίδι και πήρε το προβάδισμα μόλις στο 32ο λεπτό.

Η Βόρεια Ιρλανδία υποδέχεται τώρα το Κόσοβο, και η Κύπρος την Ελλάδα, πριν την καλοκαιρινή διακοπή του Nations League, το οποίο θα συνεχιστεί στις 24 Σεπτεμβρίου.