• 13/06/2022

Η Ελλάδα συμπλήρωσε 12 βαθμούς σε τέσσερις αγώνες στο UEFA Nations League με τη νίκη της με 2-0 επί του Κοσόβου την Κυριακή και κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλό της, στο UEFA Nations League. (συνέχεια…)

Τα γκολ του Κώστα Γιακουμάκη και του Πέτρου Μάνταλου έκριναν το παιχνίδι με τον βασικό αντίπαλο της Ελλάδας στον όμιλο, ενώ η Ελλάδα ήταν κυρίαρχη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και θα έπρεπε να είχε πετύχει περισσότερα τέρματα.

Η Ελλάδα είχε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, και ακόμα και όταν το Κόσοβο είχε την μπάλα, η πίεση των Ελλήνων παικτών ήταν αφόρητη για τους Κοσοβάρους.

Αν και οι παίκτες του Γκουστάβο Πογιέτ δεν δημιούργησαν πάρα πολλές ευκαιρίες για γκολ, το γκολ φαινόταν ότι θα ερχόταν, και πράγματι ήρθε στο 71ο λεπτό. Δύο αναπληρωματικοί συνεργαστήκαν για το γκολ, με τον Πέτρο Μάνταλο να στέλνει μια σέντρα από αριστερά στην περιοχή όπου ο πανύψηλος Γιακουμάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το Κόσοβο προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά οι Έλληνες δεν είχαν καθόλου τη διάθεση να θα στερηθούν το τέταρτο καθαρό αποτέλεσμα σε ισάριθμες εμφανίσεις τους στο Nations League.

Τελικά, προσέθεσαν και δεύτερο γκολ με την τελευταία σέντρα του αγώνα, με τον Μάνταλο να σκοράρει σε αντεπίθεση μετά την ύστατη προσπάθεια του Κοσόβου να ισοφαρίσει.

Η Ελλάδα θα είναι πλέον και μαθηματικά πρώτη στον όμιλό της, καθιστώντας ως «ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος» τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια με την Κύπρο εκτός έδρας και τη Βόρεια Ιρλανδία εντός έδρας.