• 03/06/2022

Οι βορειοϊρλανδοί και πάλι αποτυγχάνουν να βρουν τον τρόπο να κερδίσουν, καθώς η Ελλάδα θριαμβεύει στο Γουίντσορ Παρκ με 0-1. (συνέχεια...)

Οι ψίθυροι που είχαν προηγηθεί του αγώνα, ανάμεσα στους Ιρλανδούς, έκαναν λόγο για την επίτευξη τεσσάρων νικηφόρων συναντήσεων στις  τέσσερις για αυτόν τον μήνα, αλλά, αντίθετα, η Βόρεια Ιρλανδία περιμένει ακόμη να δει την πρώτη της νίκη σε αυτή την τρίτη της συμμετοχή της σε διοργάνωση του Nations League.

Ο αρχηγός της Ελλάδας Τάσος Μπακασέτας, με μια ψύχραιμη εκτέλεση, στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου, προκάλεσε στην ομάδα της Ιρλανδίας την ένατη ήττα σε 11 αγώνες, ανοίγοντας με άνεση για την ομάδα του Gus Poyet τον δρόμο προς τους τρεις βαθμούς της συνάντησης.

Παρά τη θερμή ατμόσφαιρα από τους γηπεδούχους, τους ήχους και την ζωντάνια από την εκπληκτικά ισχυρή υποστήριξη σχεδόν 17.000 θεατών, τελικά, από πλευράς βαθμών, για άλλη μια φορά, για τον Ian Baraclough αυτό δεν είχε καμία συνεισφορά για την ομάδα του. Όπως αρκετά συχνά τελευταία, η Β.Ιρλανδία όχι απλώς δεν κατάφερε να πιάσει απόδοση, αλλά στάθηκε μάλλον τυχερή που η Ελλάδα δεν σκόραρε τουλάχιστον άλλη μια φορά.

Η Ελλάδα, η οποία είχε την περισσότερη κατοχή της μπάλας στο πρώτο μισάωρο, πήρε το προβάδισμα στο 36ο λεπτό. Ο Δημήτρης Λημνιός προσπέρασε τον Λέιν και έτρεξε προς τα εμπρός πριν τροφοδοτήσει τον Μπακασέτα, ο οποίος και σκόραρε με δυνατό χαμηλό σουτ στην κάτω γωνία.

Η Βόρεια Ιρλανδία, η οποία ήταν πολύ υποτονική στο πρώτο ημίχρονο, προσπάθησε να ανεβάσει τον ρυθμό στην επανάληψη, ωστόσο, κάθε προσπάθεια καταπνίγηκε από μια στιβαρή ελληνική άμυνα.

Η Ελλάδα είχε σε μεγάλο βαθμό το πάνω χέρι για 60 λεπτά απέναντι στους Βορειοϊρλανδούς, πριν η είσοδος των έμπειρων Kyle Lafferty και Niall McGinn δώσει νέα ώθηση στη Βόρεια Ιρλανδία.

Η είσοδος των Lafferty και McGinn, αμέσως μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, έφερε μια τεράστια αναζωπύρωση στο κοινό των γηπεδούχων, γεγονός που ανέβασε όλη την ομάδα. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι Ιρλανδοί απέκτησαν κάποιον έλεγχο της μπάλας, δεν μπόρεσαν μέσα στο μισάωρο αυτό να διασπάσουν την αποφασιστική ελληνική άμυνα.

Η Βόρεια Ιρλανδία δεν είχε κερδίσει κανένα παιχνίδι στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις του Nations League. Τώρα οι Ιρλανδοί θα ελπίζουν να το διορθώσουν αυτό όταν ταξιδέψουν στην Κύπρο για τον επόμενό τους αγώνα για την διοργάνωση, την Κυριακή.