• 08/04/2022

08-Απρ.2022: Η μάχη για την ιδιοκτησία της Τσέλσι αρχίζει να περιπλέκεται (συνέχεια…)

Η κούρσα για την αγορά της Τσέλσι διολισθαίνει σε καταστάσεις οξύτητας και θυμού, με πηγές να υποστηρίζουν ότι ένα γκρουπ αγοραστών που προσπαθεί να αποκτήσει τον σύλλογο από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, πιστεύει ότι είναι θύμα μιας εκστρατείας βρώμικων κόλπων από έναν αντίπαλο διεκδικητή.

Τέσσερις πιθανοί αγοραστές έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα της Raine Group, της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας που προσέλαβε ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Αμπράμοβιτς, για να πουλήσει την ομάδα η οποία κατέκτησε και το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA και το Champions League. Πηγές ανέφεραν ότι η διαδικασία υποβολής προσφορών είναι πιθανό να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 10 ημερών, με τον επιτυχημένο όμιλο να αναγνωρίζεται και να προωθείται προς έγκριση από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μια κοινοπραξία με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο της Λίβερπουλ, Σερ Μάρτιν Μπρόουτον, μια άλλη με επικεφαλής τον συνιδιοκτήτη των Los Angeles Dodgers, Τοντ Μπόουλι, και μια προσφορά στην οποία συμμετέχει ο Στέφεν Παλιούκα, συνιδιοκτήτης της Αταλάντα, έχουν περάσει στην τελική τετράδα υποψηφίων αγοραστών, μαζί με την προσπάθεια της οικογένειας Ρίκετς, των ιδιοκτητών των Chicago Cubs, να αγοράσει την ομάδα της Premier League.

Οι οπαδοί της Τσέλσι έχουν οργανώσει εκστρατεία κατά της προσφοράς των Ρίκετς λόγω ιστορικών ισλαμοφοβικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον πατριάρχη της οικογένειας Τζο Ρίκετς, ο οποίος όμως δεν συμμετέχει άμεσα στην διεκδίκηση για την ανάληψη της ιδιοκτησίας του Στάμφορντ Μπριτζ.

Αλλά πηγές που γνωρίζουν την τετραπλή κούρσα για την αγορά της Τσέλσι δηλώνουν ότι πρόσωπα που εμπλέκονται με την οικογένεια Ρίκετς, η οποία υποστηρίζεται από τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Κεν Γκρίφιν, πιστεύουν ότι οι διαμαρτυρίες κατά της προσφοράς τους προωθούνται από τους αντιπάλους στη διαδικασία υποβολής προσφορών.

Έχουν επίσης εμφανιστεί αναφορές που υποδηλώνουν ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει ανησυχίες σχετικά με την πιθανή ιδιοκτησία του συλλόγου, ενώ, παράλληλα, ένας αντίπαλος πλειοδότης, όπως αναφέρθηκε από τους Times, εξέφρασε την ανησυχία ότι ο όμιλος Ρίκετς είχε ευνοϊκή μεταχείριση στη διαδικασία υποβολής προσφορών.

- Ρίκετς: Θα καταπολεμήσουμε τις διακρίσεις

Μια μικρή ομάδα (φωτογραφία) οπαδών της Τσέλσι, διαμαρτυρήθηκε για την προσφορά των Ρίκετς, έξω από το Στάμφορντ Μπριτζ, λίγο πριν από την ήττα του περασμένου Σαββάτου στην Premier League από την Μπρέντφορντ. Όμως, ανώτερα στελέχη της ομάδας Ricketts έχουν από τότε εκθέσει στους οπαδούς ένα σχέδιο οκτώ σημείων σχετικά με τα σχέδιά τους και τις δεσμεύσεις τους για τον σύλλογο.

Η απόφαση του Αμπράμοβιτς να πουλήσει την Τσέλσι ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, πριν ο Ρώσος ολιγάρχης υποστεί κυρώσεις από τη βρετανική κυβέρνηση και παγώσουν τα περιουσιακά του στοιχεία, ως αποτέλεσμα των φερόμενων συνδέσεών του με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν και των εταιρειών του, με τη στρατιωτική εκστρατεία στην Ουκρανία.

Ως συνέπεια των κυρώσεων κατά του Αμπράμοβιτς, η βρετανική κυβέρνηση θα έχει την τελική υπογραφή για το ποιος θα αναδειχθεί ως ο επιτυχών πλειοδότης.