• 15/03/2022

15-Μαρ.2022: Οι υποστηρικτές της Τσέλσι «χαστουκίζουν» στο πρόσωπο την Αγγλική Κυβέρνηση για τις κυρώσεις της κατά του Αμπράμοβιτς, η οποία κατόπιν τούτου τους διέταξε να παύσουν να εκδηλώνουν την υποστήριξή τους.

«Οι οπαδοί της Τσέλσι πρέπει να σταματήσουν να φωνάζουν το "εντελώς ανάρμοστο" όνομα του Ρώσου ιδιοκτήτη Ρομάν Αμπράμοβιτς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

Οι οπαδοί των «Μπλε» εξέφρασαν και πάλι την υποστήριξή τους στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου εντός έδρας αγώνα με τη Νιούκαστλ. Στον Αμπράμοβιτς επιβλήθηκαν κυρώσεις από τη βρετανική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα, λόγω των δεσμών του με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς δεσμεύτηκαν, ενώ η Τσέλσι τέθηκε υπό ειδικό καθεστώς που της επιτρέπει να συνεχίζει να λειτουργεί αλλά όχι όμως να δημιουργεί νέα έσοδα.

Ο δισεκατομμυριούχος -ή «ολιγάρχης», όπως αποκαλούνται ανά την Δύση οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι-  έχει φέρει πρωτοφανή επιτυχία στην Τσέλσι από τότε που αγόρασε τον σύλλογο το 2003, αλλά ο επίσημος εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον επιμένει ότι «οι οπαδοί δεν πρέπει να αφήσουν αυτό να τους τυφλώνει για τη σχέση του Αμπράμοβιτς με τον άνθρωπο που ηγείται της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.» Προσθέτοντας ότι «Αναγνωρίζουμε τη δύναμη των συναισθημάτων γύρω από τους συλλόγους των φιλάθλων, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί αυτήν τη συμπεριφορά η οποία είναι εντελώς ακατάλληλη αυτήν τη στιγμή. Νομίζω ότι οι άνθρωποι μπορούν να δείξουν πάθος και υποστήριξη για τον σύλλογό τους χωρίς να καταφεύγουν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.»

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αναγκάσθηκε να θέσει την Τσέλσι προς πώληση, προς μεγάλη δυσαρέσκεια των οπαδών.

Η Κυβέρνηση, η οποία και διέταξε την «πώληση» της ομάδας του Αμπράμοβιτς, επιπλέον, θα επιβλέψει την διαδικασία πώλησης ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει όφελος για τον Αμπράμοβιτς, ενώ, η εμπορική τράπεζα της Νέας Υόρκης Raine Group θα αναλάβει την πώληση.

Επιπλέον, η "Ντάουνινγκ Στρητ" δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το ξενοδοχείο στο γήπεδο Stamford Bridge της Τσέλσι να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση Ουκρανών προσφύγων, με τον επίσημο εκπρόσωπο του πρωθυπουργού να δηλώνει: «Ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία σχέση με το θέμα και σίγουρα θα θέλαμε να δούμε, όπου είναι δυνατόν, να χρησιμοποιηθεί (το ξενοδοχείο), καθώς είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις επιλογές».

Ο Αμπράμοβιτς έχει ανοίξει το ξενοδοχείο για τους εργαζόμενους του NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας)  κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Κόβιντ, με δικά του έξοδα.