• 22/02/2022

22-Φεβ.2022: «Οφείλουμε να είμαστε απαιτητικοί με τους εαυτούς μας, η Γιουβέντους είναι το φαβορί αλλά θα την ξεπεράσουμε», ο Ουνάι Έμερι της Βιγιαρεάλ σε μια πολύ συγκροτημένη θεώρησή του για τον σημερινό αγώνα.

Ο Ουνάι Έμερι αντιλαμβάνεται μεν ότι η Γιουβέντους εκλαμβάνεται ως το φαβορί της σημερινής αναμέτρησης του Champions League, ωστόσο, είναι σίγουρος ότι η ομάδα του, η Βιγιαρεάλ, μπορεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της ιταλικής ομάδος.

Η ισπανική ομάδα φιλοξενεί τους "μπιανκονέρι" στο Estadio de la Cerámica σήμερα το βράδυ στις 22.00 ώρα Ελλάδος, στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των "16" του Champions League.

Οφείλουμε να μην λησμονούμε ότι η ομάδα του Έμερι προκρίθηκε στη φετινή διοργάνωση μετά την κατάκτηση του Europa League την περασμένη σεζόν, κερδίζοντας στον τελικό τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο ίδιος ο Έμερι δηλώνει:

«Η Γιουβέντους απαιτεί σεβασμό και λόγω της ιστορίας της. Πρόκειται για μία εκ των καλύτερων Ιταλικών ομάδων, με πολύ μεγάλη εμπειρία στο Champions League, τόσο σε επίπεδο συλλόγου, όσο και σε ατομικό επίπεδο για τους παίκτες της, οι οποίοι, τελικά, την συγκρατούν σε αυτά τα επίπεδα. Η Γιουβέντους κρατά πάντοτε το υψηλό επίπεδο του παιγνιδιού της, διατηρώντας μια πολύ συμπαγής άμυνα που σε εμποδίζει να δημιουργήσεις ευκαιρίες, και, συνεπώς, θα πρέπει να αναζητήσουμε νέα σχήματα και χώρους προς την Ιταλική εστία.»

Και συμπληρώνει:

«Εργαστήκαμε σκληρά για να είμαστε εδώ, δεν επιζητούμε αναγνώριση μόνο επειδή παίζουμε καλά, αλλά επειδή κερδίζουμε. Μας λείπει η αίσθηση ότι είμαστε εξαιρετικοί, ήμασταν πολύ καλοί έως τώρα, όμως, μας λείπει κάτι ακόμη περισσότερο, και αυτό ακριβώς είναι που ζητάω από την ομάδα. Οφείλουμε να είμαστε απαιτητικοί με τους εαυτούς μας, είμαστε εδώ γιατί το αξίζουμε και θέλουμε να παίξουμε κόντρα στη Γιουβέντους. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αλλά να ενεργούμε. Μπροστά μας υπάρχει η Γιουβέντους, απάντηση για το πως θα την ξεπεράσουμε θα βρούμε στην ανάλυση του αντιπάλου μας.

Οι Ιταλοί είναι το φαβορί, και έχουν αυτό το συναίσθημα, γνωρίζουν ότι αν παίξουν βγάζοντας τον καλύτερό τους εαυτό, θα περάσουν. Χρειαζόμαστε ταπεινότητα και σεβασμό.

Η επιτυχία έχει πολλά μονοπάτια, ο καθένας αναζητά το δικό του, σύμφωνα με την προσωπικότητα, τα συναισθήματα και τις αισθήσεις του. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μου προσπάθησα να μαθαίνω και να παρατηρώ τους άλλους, προσπάθησα να καταλάβω τί μου αρέσει και τί όχι, ωστόσο ποτέ δεν ήθελα να χάνω την ουσία.

Σέβομαι πάντοτε πολύ τους αντιπάλους μου, και ταυτόχρονα προσπαθώ να παίρνω τα μέγιστα από κάθε παίκτη μου. Υπάρχουν πολλές συνταγές για την επιτυχία, πέρα όμως από τις όποιες διαφορές μας, η αποτελεσματικότητα βασίζεται μόνο στη συνέπεια