• 21/02/2022

21-Φεβ.2022: Οι "μπλαουγκράνα" είχαν μια ταραχώδη σεζόν έως τώρα, αλλά τώρα και πάλι δείχνουν φωτεινές αναλαμπές από τις ένδοξες μέρες του συλλόγου, όπως φάνηκε στο 4-1 επί της Βαλένθια.

Ο Τσάβι Ερνάντεζ, ο οποίος είναι αποφασισμένος να εξασφαλίσει για την επόμενη σεζόν μια θέση στο Champions League για την Μπαρτσελόνα, έδειξε ουσιαστική πρόοδο προς αυτήν την κατεύθυνση, την Κυριακή που μας πέρασε, με την άνετη νίκη με 4-1 της ομάδος του επί της Βαλένθια, στο γήπεδο Mestalla.

Μετά την τελευταία αυτή νίκη, η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στην πρώτη τετράδα της La Liga και ο Τσάβι θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος για τις αλλαγές που έκανε με την άφιξή του. Συγκεκριμένα, οι προσθήκες που έκανε κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου έχουν κάνει τεράστια διαφορά.

Πιο συγκεκριμένα, ενάντια στη Βαλένθια, ο νεοαποκτηθείς Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ πέτυχε τα δύο πρώτα του γκολ ως παίκτης της Μπαρτσελόνα, αφού ο Γκαμπονικής εθνικότητας άσος έφτασε από την Άρσεναλ της Premier League μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ομπαμεγιάνγκ μετεγγράφη από την Άρσεναλ δίχως κάποιο κόστος για την Μπαρτσελόνα, ενώ το εβδομαδιαίο εισόδημα που θα λαμβάνει κατά το διετές του συμβόλαιο με την Ισπανική ομάδα θα είναι 5000 ευρώ.